Dr. Vajda Ádám

ortopédia és traumatológia szakorvos

Dr. Vajda Ádám - Ortopédia és traumatológia szakorvos - Medical Center Hatvan

Dr. Vajda Ádám tanulmányait a Semmelweis Egyetemen kezdte, ahol 2007-ben diplomázott. Ezt követően 2015-ben Ortopédia-Traumatológia szakvizsgát tett ugyan azon az egyetemen. Ortopédiai ismereteit a Semmelweis Egyetem Ortopédia Klinikáján és az Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztályán szerezte meg. Szakmai fejlődés céljából az utóbbi intézménybe – ha csak teheti – visszajár elméleti – és műtéti ismeretei további bővítése céljából, illetve rendszeresen jár továbbképzésekre. 2007 óta dolgozik a hatvani Albert Schweitzer Kórház Traumatológiai Osztályán, emellett 2015 óta az ortopédiai járóbeteg szakrendelésen is. 2020-ban a hatvani Albert Schweitzer Kórházban adjunktusi kinevezésben részesült.

Érdeklődési területe elsősorban a térdízületben jelentkező – degeneratív porckopás és a túlterhelésből adódó – fájdalmas ízületi elváltozások kezelése. Többek között a térdízületen végez – arthroscopos, illetve minimál invazív beavatkozásokat, beleértve a különböző porcfelszínképző eljárásokat, porckárosodások sebészi kezelési lehetőségeit (mozaikplasztika, microfractura).

Emellett kiemelt érdeklődéssel foglalkozik a térdkalács instabilitás kezelésével, műtéti korrekciójával.

Műtéti tevékenységei közé tartozik továbbá a különböző etiológiájú láb- illetve kéz deformitások, betegségek (bütyök, kalapács ujj, boltozati eltérések, pattanó ujj, ganglionok, alagút szindrómák) műtéti megoldása.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Ádám intézményünk ortopéd-traumatológus szakorvosa, hiszen amellett, hogy tapasztalt szakorvos, rendkívül fontos, hogy folyamatosan tovább képezze önmagát. Célja a legmodernebb, evidence-based (bizonyítékokon alapuló), nyugati orvoslás szemlélete és elvei szerint eljárni.

Az úgynevezett subspecialitások következtében az alábbi specialitásokkal NEM foglalkozik:

  • gyermekortopédiával,
  • több ízületet érintő reumatológiai betegségekkel,
  • csont- és lágyrészdaganatok kezelésével,
  • gerincbetegségek kezelésével. (A nyaki- és ágyéki gerinc porckorongsérvek diagnosztizálásában szívesen segít (betegvizsgálat, MR kérése).  Emellett az alapvető terápiás beavatkozásokat is elvégzi (fájdalomcsillapítás, helyi injekciós kezelés). Fontos viszont, hogy ezen betegségek kezelésével a reumatológia és az idegsebészet-gerincsebészet foglalkozik!

Főbb szakterületek:

  • ortopédia
  • traumatológia

Dr. Vajda Ádám rendelése:

Kéthetente szerdán: 11.00-15.00

Időpontfoglalás

Felhívjuk figyelmét, hogy a foglalásnál bejelölt időkeret a rendelés ütemezése miatt van feltüntetne. A számla kiállítása a tényleges betegellátás időtartalma alapján történik.