Tavaszi nagy kedvencünk a medvehagyma. Friss, zöld, méregtelenít és feltölt. Ebből kifolyólag hoztunk egy gyorsan és könnyen elkészíthető egészséges receptet.
Hozzávalók
Elkészítés
A száraz hozzávalókat (liszt, sajt, sütőpor/szódabikarbóna, só, bors, apróra vágott medvehagyma, magvak) egy tálban összekeverjük. A magokat ki lehet hagyni, de szerintem így finomabb, meg teljes értékűbb. A nedves hozzávalókat (tejföl, tojás, olaj/olvasztott vaj) szintén elkeverjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz és nedves összetevőket összekeverjük. Nem kell nagyon kikeverni. Ha kicsit száraz lenne, lehet még egy kis tejfölt hozzáadni. Szilikonos formákba, vagy papírkapszlival bélelt muffinsütőbe adagoljuk. Kb. 12 nagy vagy 20-24 kisebb adag lesz belőle. A sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Medvehagyma helyett használható snidling, újhagyma szára, petrezselyem, bébispenót stb., de ebben az időszakban érdemes medvehagymát fogyasztani, hiszen szezonális.
Jó étvágyat hozzá!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy ezen a héten az online időpontfoglalási rendszerünk technikai okok miatt szünetel.
Az online időpontfoglaláson kívül telefonon és emailben tudnak időpontot foglalni: hívjanak minket a
+36 37 999 650-es telefonszámon vagy írjanak az informacio@mc60.hu email címre.