Házias ízek karácsonyra

Szerző: Igar Orsolya, dietetikus

A karácsonyi készülődés sok fejtöréssel és fáradalommal járhat, főleg, ha az ember nem tudja, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ebben a bejegyzésben egy olyan recepttel készültem, amit egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, mégis végeredményként egy mennyei, házias fogást kapunk! De mi is ez az étel? Zöldbabfőzelék fasírttal!

Tudta, hogy a zöldbabnak rengeteg jótékony hatása van? Sok benne az A-, K- és C-vitamin, rostokban gazdag, csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít és a fertőzések kialakulását is megakadályozza! Ehetjük akár magában is, de ha egy kis húsra vágyunk, készíthetünk mellé fasírtot. Tekintse meg a receptet alább vagy, ha mégis valami különlegesebb fogásra vágyna, olvassa el előző bejegyzésemet, amiben egy halfogással készültem.

Zöldbabfőzelék fasírttal

hozzávalók

Hozzávalók 1 személyre:

A főzelékhez:

  • 250 g zöldbab
  • 10 ml étkezési olaj
  • 15 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 ml 12%-os tejföl
  • 20 g vöröshagyma
  • 3 g fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál ecet

A fasírthoz:

  • 100 g darált sertéshús
  • ¼ db tojás
  • ¼ db vöröshagyma
  • 10 g kenyér (beáztatva)
  • 10 g teljes kiőrlésű liszt
  • Fűszerpaprika, só (ízlés szerint)
elkészítés

Elkészítés:

  1. A 2–3 cm-esre darabolt zöldhüvelyű, mélyhűtött zöldbabot sós vízben feltesszük főni.

  2. Amikor megpuhult magyaros rántással sűrítjük.

  3. Hozzámelegítjük a tejfölt, és szükség szerint utóízesítjük ecettel.

  4. Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórjuk.

  5. A darált húst – lapocka vagy comb és apróhúsok – és a vízben áztatott, jól kicsavart kenyeret ledaráljuk (vagy darált húst vásárolunk).

  6. Hozzáadjuk az egész felvert tojást (létojást).

  7. Kevés olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz és sóval ízesítve az egészet jól összedolgozzuk.

  8. Formázzuk (gombócokat gömbölyítve vagy rudakat hengergetve), majd a liszttel hintett deszkán megforgatjuk és az olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük.

  9. Felületét olajjal megspriccelve pirosra sütjük a sütőben, vagy a kombinált sütő-főző berendezésben.

Igar Orsolya
dietetikus

telefonos időpontfoglalás - Medical Center Hatvan

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy ezen a héten az online időpontfoglalási rendszerünk technikai okok miatt szünetel.
Az online időpontfoglaláson kívül telefonon és emailben tudnak időpontot foglalni: hívjanak minket a
+36 37 999 650-es telefonszámon vagy írjanak az informacio@mc60.hu email címre.

Véradás - Medical Center Hatvan
ADJON VÉRT ÉS MENTSEN ÉLETEKET!

A mai nap folyamán intézményünkben 15:00-18:00 óra között véradás lesz.

Várjuk Önt is!
Pünkösdhétfő - zárvatartás - Medical Center Hatvan
Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai napon zárva tart.
Holnaptól sok szeretettel várjuk Önöket a megszokott nyitvatartási időben!
Ünnepi nyitvatartás, 2024. május 1. - Medical Center Hatvan
Tisztelt Pácienseink!
Intézményünk a mai napon zárva tart.
Holnaptól a megszokott nyitvatartással várjuk Önöket sok szeretettel!
Medical Center Hatvan - újév

Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai napon zárva tart! 01.03-tól várjuk Önöket szeretettel a megszokott nyitvatartási időben.

Ünnepi nyitvatartás - Medical Center Hatvan

Kedves Pácienseink!
A mai napon Intézményünk rendhagyó nyitvatartással, 7:00-15:00-ig várja Önöket!

Medical Center Hatvan - karácsony

Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai napon zárva tart!
Online időpontfoglaló rendszerünk továbbra is elérhető.

Ünnapi nyitvatartás 2023. november 1. - Medical Center Hatvan

Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai nap zárva tart!
Holnaptól a megszokott nyitvatartással várjuk Önöket szeretettel!

október 23. zárva tartás Medical Center Hatvan

Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai nap zárva tart!
Holnaptól a megszokott nyitvatartással várjuk Önöket szeretettel!

Tisztelt Pácienseink!
Intézményünk 2024.03.29.-2024.04.01. között ZÁRVA tart!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MC60 csapata!

Kedves Pácienseink!
Intézményünk a mai napon ZÁRVA tart. Március 18-tól a megszokott nyitvatartással várjuk Önöket sok szeretettel!